Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ybuss kör svart mellan Sundsvall och Stockholm

Ypluslogga

Så ser den ut, logotypen för Ybuss´ nya affärslinje Y+.

Det är nu klart att Ybuss´ nya satsning på att vinna över bilister till expressbuss mellan Sundsvall och Stockholm blir svart. Bussen alltså, inte trafiken. Företaget väljer också att ta bort ordet buss ur namnet på produkten.

I stället kommer den nya trafiken att heta Y+.

– Namnbytet och ett nytt utseende på bussen är viktigt. Det markerar att vi går från transport till upplevelse, förklarar Ybuss´ vd Nicklas Lindersson för busstidningen.se.

– Det här är ju en helt ny produkt, inriktad på en helt ny målgrupp. Och eftersom det är bilister på affärsresa vi vill locka har vi valt att ta bort ordet buss ur produktens namn. För den målgrupp vi siktar in oss på är buss ofta ett sistahandsalternativ, något som inte har en särskilt hög status. Y+ ska vara något helt annat.

Trafiken startar den 18 oktober. Innan dess ger man sig ut på promotionturné från den 7 oktober.

Y+ tidtabell är lagd så att det går att resa fram och åter mellan Sundsvall och Stockholm över dagen och ändå få nästan en hel arbetsdag i huvudstaden.

Utrymmet för passagerarna blir mycket generöst med ett stolsavstånd på en meter. I 13-metersbussen finns endast 29 sittplatser. Stolarna är också mycket breda och placerade 2 + 1 i bredd. I praktiken har stolstillverkaren Vogel skräddarsytt stolarna åt Ybuss i samarbete med Ybuss´ vd Nicklas Lindersson.

Borden vid sittplatserna är utformade så att det ska gå bekvämt att arbeta med en laptop.

På nerresan till Stockholm serveras frukost, på hemresan middag, båda från en delirestaurang som Ybuss har inlett samarbete med.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2017 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)