Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bränslecellshybrider skjutsar världens toppar

Bränslecellshybrider till världens ekonomiska beslutsfattare i Davos. Foto: Daimler Buses.

När världens ekonomiska och politiska toppar på onsdagen och resten av veckan möts i schweiziska Davos kan de också prova på toppmodern bussteknik. Det är schweiziska PostAuto som sätter in två bränslecellshybrider för att skjutsa deltagare i World Economic Forum som i år hålls för 43:e gången.

De bussar som beslutsfattarna får prova att åka med är två Mercedes-Benz Citaro FuelCELL Hybrid.

PostAuto är det första bussbolaget i Schweiz som använder bränslecellstekniken i kollektivtrafik. Sedan slutet av 2011 har PostAuto haft fem bränslecellshybrider från Mercedes i trafik i och omkring staden Brugg i ett långtidstest.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)