Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussarna räcker inte när Norrtåg krånglar

De norrländska regionaltågen i Norrtåg bara krånglar och krånglar. Störningarna är nu så stora att man inte kan garantera ersättningsbussar åt resenärerna. Foto: Norrtåg.

Norrtåg, som kör regional tågtrafik i norra Sverige, har fortsatta problem med sin trafik med mängder av inställda avgångar. Samtidigt kan inte företaget som kör tågen åt Norrtåg, Botniatåg, garantera ersättningsbussar till alla avgångar.

Botniatåg ägs till 60 procent av Arriva och 40 procent av SJ.

– Vi beställer bussar till samtliga inställda avgångar. Det råder dock brist på bussar och vår leverantör kan inte garantera att dom får fram bussar till alla avgångar, heter det på Norrtågs hemsida.

Där uppger man på torsdagsförmiddagen att man har stora störningar på linjerna Umeå – Örnsköldsvik – Sundsvall, Sundsvall – Östersund – Trondheim och Umeå – Luleå. På linjen Luleå – Kiruna är alla tåg inställda och de enda av Norrtågs linjer där man kör enligt tidtabell är linjerna Umeå – Lycksele samt Umeå – Vännäs.

– Det är tillräckligt olyckligt att tågen inte går. Att man sedan har problem med bussersättningarna är ännu värre. Men min bild av vår operatör är att bussersättningarna fungerar oftast, säger Olle Tiderman, trafikchef på Norrtåg, till SR P4 Västerbotten.

Norrtåg har tidigare gått ut och sagt att man är besviken på kvaliteten på tågen som har levererats av Alstom.

– Vi är ganska desperata just nu. Vi kämpar dygnet runt för att komma till rätta med problemen. Det finns tyvärr inget entydigt problem. Det är inte bara fordonen det är fel på eller att det är för kallt, utan det är flera olika anledningar, säger Olle Tiderman till SR Västerbotten.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)