Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första Solarishybriderna i Norden

De första hybridbussarna som Solaris har sålt i de nordiska länderna har nu levererats till Tammerfors. Foto: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris har nu levererat sina första hybridbussar till den nordiska marknaden. Det är lokaltrafiken i finska Tammerfors, TKL, som har tagit emot två Solaris Urbino 12.9 Hybrid. Bussarna är också de första som Solaris över huvud taget har sålt till Finland.

TKL, Tampereen Kaupunkiliikenne, har låtit en lokal konstnär, Timo Huusko, dekorera bussarna sedan denne vunnit en tävling som TKL arrangerade om bussarnas utseende. Huusko har kallat sitt verk för ”Blue Blobs” och bygger sitt verk på de färger som vattendroppar och grönt gräs har.

Enligt Solaris är bränsleförbrukningen för hybridbussarna upp till 30 procent mindre än för motsvarande dieselbussar.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)