Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kaffe och bullar till 10 000 när Arriva tar över

Arrivabuss i Storstockholm. Fler blir det på måndagen. Foto: Arriva.

Tidigt på morgonen på måndag den 7 januari tar Arriva över trafik med över 220 bussar i norra Storstockholm, liksom trafiken på Roslagsbanan. Bussarna får sin huvuddepå i Täby. Samtidigt får Arriva ansvaret för mer än 1500 nya tåg- och bussavgångar per vecka.

Arriva får också stor frihet att själv planera trafikutbud och service utifrån resenärernas önskemål och behov.Det är den andra etappen av den stora upphandling som Storstockholms Lokaltrafik, SL har genomfört, den så kallade E20-upphandlingen.

–  Vi har förberett oss väl för trafikstarten på måndag, förklarar Hans Nilsson, VD på Arriva. Över 1000 personer – förare, mekaniker, trafikledare och andra – kommer att göra sitt yttersta för att se till att övergången fungerar så smidigt som möjligt.

Under premiärdagen kommer Arriva att dela ut kaffe och bullar till 10000 resenärer. Syftet är bland annat att få så många som möjligt att gå in på Arrivas webplats och lämna synpunkter och förslag på hur man kan förbättra trafiken.

I augusti tog Arriva som etapp 1 i E20-upphandlingen över driften av Lidingöbanan, Saltsjöbanan, Nockebybanan, Tvärbanan och mer än 250 bussar i Sollentuna, Solna,Sundbyberg och Bromma. Avtalet gäller till 2020, med möjlighet till ytterligare fyra års förlängning. På Lidingö tog Arriva tar över driften till dess att banan stängs för upprustning med preliminär byggstart under hösten 2013.

Arrivas bussar i Storstockholm rafikerar sedan 2009 Ekerö, Sigtuna, Märsta, UpplandsVäsby och Vallentuna.

Share Dela

Taggat som: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)