Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina svidar om och lanserar modemagasin

Ut med det gamla – in med det nya! Det är inte bara årsskifte. Sveriges största bussföretag, Nobina, har också bestämt sig för att slänga sina gamla kläder och ta på sig nya, eleganta. Till hösten ska Nobina lansera en ny föraruniform med nyare snitt, elegantare färger och skönare material.

Bara i Sverige handlar det om över 6000 bussförare som får den nya uniformen. Flera av Nobinas förare har också varit delaktiga i processen med att ta fram den nya uniformen.

– Uniformsbytet är en viktig signal till våra medarbetare och uppdragsgivare om att nu vill vi bli ännu mera kundorienterade.

– Därför har vi även valt att presentera de nya uniformerna på ett positivt och annorlunda sätt, i ett modemagasin som skickas ut till samtliga medarbetare, istället för en formell instruktion. Det är ju också kul att se våra egna medarbetare som fotomodeller i en lite lätt stajlad stil, säger Rolf Kolmodin, kommunikationschef på Nobina Sverige.

Utseendet på den nya uniformen kommer att gå i Nobinas färger med en grå färg som bas för kavaj och byxor.

Skjortan blir vit med en tunn s k pinstripe i grå färg för att inte upplevas som genomskinlig, samt ge ett fräschare intryck även vid dagens slut. Till detta adderas en liten färgklick i form av limegröna slipsar/scarfar.

– Vi har jobbat med att modernisera hela uniformen och skapat en bättre passform för dagens förare. Satsningar har gjorts för att förbättra uniformen inte bara till utseendet utan även i funktionaliteten, berättar Jane Silverhjärta, operativ inköpare på Nobina Sverige.

Uniformen blir koncerngemensam och kommer användas av alla uniformspliktiga. Det kommer dock att förekomma några små skillnader i uniformen mellan bolagen, exempelvis så blir Swebus slipsar rödmönstrade istället för gröna. I den nya uniformen ingår bland annat skjorta med kort och lång ärm, blus, slips och scarf, väst, kavaj, byxor, kjol, vinterjacka, varm tröja, slipover, pikétröja, shorts och bälte.

Ny uniformsleverantör blir Ted Bernhardtz at work som är ett av de ledande företagen på den nordiska marknaden inom uniformer och personalkläder. Den nya uniformen levereras successivt till Nobinas trafikområden från och med hösten 2013.

Share Dela

Taggat som: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)