Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny Volvochef på nyckelmarknad för bussar

Nick Page får ansvaret för Volvo Bussar i Storbritannien och på Irland. Det är en av Volvos viktigaste bussmarknader. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar får ny chef på en av sina nyckelmarknader, Storbritannien. Det är Nick Page som har utsetts till vd för Volvo Bussar i Storbritannien och Irland. Han efterträder Steve Dewhurst som går i pension i slutet av februari och som under många år har varit en av de mest kända profilerna i brittisk bussnäring.

Nick Page har arbetat i Volvokoncernen i 17 år, Hos Volvo Bussar i Storbritannien har han varit verksam sedan 2001. För närvarande är han ansvarig för försäljningen av turistbussar i landet.

Storbritannien är en av Volvos viktigaste bussmarknader. Förra året sålde Volvo drygt 3000 bussar för lokal- och regionaltrafik samt 650 turistbussar i landet.

Den brittiska marknaden är också Volvos största hybridbussmarknad. Hittills har Volvo levererat 164 dubbeldäckade hybridbussar, B5L, i Storbritannien och ytterligare 250 hybridbussar med karosser från Wrightbus är beställda. Volvo har i Storbritannien också sålt 39 enplans hybridbussar av modell 7900.

Totalt uppgår Volvos försäljning av hybridbussar i ett 20-tal länder nu till närmare 1000 sålda bussar, varav en mycket liten del i Sverige.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2017 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)