Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nygammal premiär mellan Umeå och Vasa

M/S Wasa Express är tillbaka i Kvarkentrafiken.

Fredag den 4 januari är det premiär för den nya färjetrafiken över Kvarken mellan Umeå och Vasa i Finland. Då inleder Vasabåtarna sin trafik på rutten och tar därmed över efter konkursade RG-Line. För bussresearrangörer öppnas därmed nya möjligheter eftersom det fartyg som tar över trafiken har kapacitet för 1500 passagerare mot RG-Lines 300 passagerare.

Rutten ska trafikeras av M/S Wasa Express, en gammal bekant på linjen från den tid då Silja Line seglade på rutten. Fartyget har sedan dess gått i trafik för bland annat Destination Gotland och nu senast på Kanarieöarna.

Trafiken bedrivs av Vasas och Umeås gemensamma rederibolag NLC Ferry under det klassiska  varumärket Vasabåtarna som har använts för Kvarkentrafiken sedan 1948. Även logotypen från den tiden återuppstår.

För bussresearrangörer öppnar sig nu nya möjligheter både till dagskryssningar och bussresor till västra Finland, inte minst till Österbotten med dess många historiska band med Sverige.

Överfarten mellan Umeå och Vasa tar fyra timmar.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)