Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken backar från omsättningskrav

Skånetrafikens trafikdirektör Henrik Dagnäs: Vi tar bort omsättningskravet i upphandlingar.

Skånetrafiken har bestämt sig för att ändra på kravet att bussbolag som vill lämna anbud i upphandlingar måste uppfylla vissa krav på omsättning. Kravet har fått mycket kritik i media från bussföretag i Skåne liksom på ledarplats här på bussmagasinet.se.

– Eftersom vi vill vara en attraktiv samarbetspartner för marknaden och få så många aktörer som möjligt att vilja jobba tillsammans med oss väljer vi nu att ta bort omsättningskravet eftersom vi inser att det kan begränsa antalet anbud från mindre och medelstora trafikföretag.

– Det är också viktigt att poängtera att aktuella förändringar görs på Skånetrafikens initiativ, säger Henrik Dagnäs, trafikdirektör på Skånetrafiken.

– Skånetrafiken har i sina tidigare upphandlingar haft ett omsättningskrav på de trafikföretag som förväntas lämna in anbud. Omsättningskravet har satts i förhållande till respektive trafikuppdrags värde.  Efter påtalan från en rad externa aktörer och interna diskussioner har nu Skånetrafiken beslutat att ta bort omsättningskravet då det kan vara ett hinder för att lämna en anbudsansökan, heter det i ett pressmeddelande från Skånetrafiken.

– Skånetrafiken ser övriga krav i prekvalificeringsunderlaget som tillräckliga för att säkerställa att trafikföretag med rätt förutsättningar deltar i aktuella upphandlingar. Dessutom ställer Skånetrafiken idag krav på en kvalitetsbeskrivning som ska biläggas anbudshandlingarna och som utvärderas tillsammans med pris vid beslut om vinnande anbud framhåller Skånetrafiken.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)