Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slut med gratisbuss för färjependlare

Från och med måndagen är det slut med gratis båtbuss mellan Nynäshamn och Stockholm för den som färjependlar mellan Gotland och fastlandet, uppger Sveriges Radio Gotland. De som reser på årskort med Destination Gotlands färjor måste i fortsättningen betala för bussresan mellan Nynäshamn och Stockholm.

Busstrafiken körs av Flygbussarna. men tidigare har Destination Gotland subventionerat biljetterna. Men företaget anser sig inte längre ha råd med detta. I samförstånd med Destination Gotland kommer därför Flygbussarna nu att börja ta betalt även av årskortsinnehavare på färjan.

De får dock åka billigare med båtbussen. Biljetten kommer att kosta 89 kronor i stället för 109 som andra resenärer får betala.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)