Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus gör som flygbolagen

Expressbussföretaget Swebus följer flygbolagens exempel och inför nya avgifter. Den som vill få förtur när det gäller att välja sittplats ombord får betala extra, likaså den som vill ta med sig en extra resväska eller vara säker på att få en bälteskudde för barn.

Precis som Ryanair och en del andra lågprisflygbolag inför Swebus vad man kallar priority boarding. Den som vill sitta på en speciell plats kan för 20 kronor köpa till Priority boarding och får då gå ombord på bussen före övriga resenärer.

– Vi vet att många av våra resenärer vill kunna välja en speciell plats i bussen, exempelvis långt fram eller nära utgångarna, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus. Därför erbjuder vi nu som första expressbussbolag i Sverige möjligheten att köpa priority boarding till våra resor.

Utöver priority boarding lanserar Swebus möjligheten att boka bälteskudde för barn, samt att ta med extra bagage på resan. Idag får varje resenär ta med sig en resväska plus ett handbagage.

Fram till 2 timmar före avgång är det möjligt att boka extra bagage till resan. Priset är 50 kronor per väska utöver den väska med handbagage som ingår i biljettpriset. Under lanseringsperioden kostar en extra väska 29 kronor.

Vill man vara säker på att ge barn en extra skerhet under resan kommer det också att kosta. För barn som är minst fyra år, men under 135 cm långa kan en bälteskudde bokas fram till sex timmar före avgång till ett pris av 20 kronor.

Share Dela

Taggat som: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)