Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tio procent fler valde kollektivtrafiken

Biltrafiken i Göteborg minskade med 19 procent i morgonrusningen, jämfört med motsvarande januaridag förra året. Samtidigt ökade resandet med kollektivtrafiken med omkring tio procent. Så kan man sammanfatta den första riktiga arbetsdagen sedan trängselskatten i Göteborg infördes vid årsskiftet.

På Västtrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Göteborg, väntar man sig dock att det verkliga eldprovet kommer på tisdagen. Anledingen är att många elever i Göteborgsskolorna hade ledigt på måndagen eftersom deras lärare hade studiedag.

Förra veckan, som också var den första veckan med trängselskatt i Göteborg, blev lugn i kollektivtrafiken enligt Västttrafiks statistik.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)