Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafiks expressbussar klarade trängselanstormningen

Hittills har kapaciteten på Västtrafiks expressbussar klarat resandeökningen sedan trängselskatten infördes. Foto: Ulo Maasing.

Den kraftigt utökade busstrafik som Västtrafik införde i samband med trängselskatten i Göteborg har hittills räckt till. De mätningar som Västtrafik har gjort under de första arbetsdagarn i januari visar att det fortfarande finns sittplatser kvar på de flesta expressbussarna till Göteborg.

Samtidigt har biltrafiken i Göteborg hittills minskat med tjugo procent.

Rosa express från Billdal och Blå express från Särö har haft några turer med stående passagerare under morgonen men på de flesta linjer finns sittplatser kvar även under högtrafik.

– Så här långt har vår nya trafik räckt till men än har vi nog inte sett toppen på resandet och därför förstärker vi nu vår beredskapsflotta med ytterligare sju bussar från och med måndag, säger Roger Vahnberg, vice vd på Västtrafik.

Västtrafik har ett trettiotal extrabussar som snabbt kan sättas in på linjer eller stråk som har hög belastning. Dessa har satts i trafik på ett antal expressbusslinjer under högtrafiken på morgonen, utöver Blå och Rosa express gäller det även Stenungsundsexpressen, Röd express och Gul express från Partille.

Förstärkningar har även skett på stombusslinjenätet och på andra linjer med hög belastning.

Share Dela

Taggat som: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)