Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svag februari för bussen i Europa

Storbritannien är Europas största bussmarknad. Foto: Ulo Maasing.

Februari blev en svag månad när det gäller nyregistreringarna av bussar i Europa med en nergång på 11,2 procent jämfört med samma månad förra året. Det visar statistik från de europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA. Bilden på de stora marknaderna är dock splittrad.

Tyskland uppvisar en stabil bild med ett oförändrat antal nyregistreringar och den franska marknaden växte med 31,4 procent.

Det förmådde dock inte kompensera en nergång i Italien (-24,2%), Storbritannien (-24,6%) och Spanien (-25,8%).

Totalt för årets första två månader är bilden liknande, med en svag ökning av nyregistreringarna på 0,5 procent i hela EU. För tvåmånadersperioden som helhet minskade Storbritannien (-13,5%), men trots det förblev den brittiska marknaden den största bussmarknaden i Europa.  Tyskland (-9,8%) och Italien (-3,3%) minskade medan Spanien (+14%9 och Frankrike (+15,1%) ökade.

Share Dela

Taggat som: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)