Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storsatsning på elbussar i Uruguay

BYD:s batteribuss. Foto: Ulo Maasing.

Mer än 500 batteribussar från den kinesiska busstillverkaren BYD, Build Your Dreams, väntas vara i trafik i städer i Uruguay år 2015. Det är det uruguayanska trafikföretaget Buquebus och BYD som har inlett ett omfattande samarbete kring BYD:s elbussar.

Buquebus satte i veckan de första batteridrivna bussarna från BYD i turisttrafik i staden Colonia men inom en snar framtid räknar de båda företagen med att börja trafikera en rad stadsbusslinjer med batteribussar från BYD.

I år kommer även bland andra städer Köpenhamn och Helsingfors att få batteribussar från BYD för provtrafik. Enligt BYD klarar bussarna en körsträckan på över 250 kilometer på en laddning. Batterierna laddas på fem timmar nattetid då energipriset är som lägst.

Share Dela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)