Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Fördubblat kollektivresande inte realistiskt”

Fördubblingen allt längre bort i Västernorrland. Foto: Ulo Maasing.

Målet om en fördubbling av kollektivresandet känns inte realistiskt idag. Det säger Per Eriksson, myndighetschef på Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län (dvs Din Tur) i en intervju i Sundsvalls Tidning. Där sågar han också ansvariga politikers påstående att de stora nerskärningarna i busstrafiken i längs bland annat E4:an vägs upp genom ökad tågtrafik.

– Det håller jag inte med om. På helgerna har det blivit en kraftig försämring av busstrafiken och ett stråk som E4 drabbar en hel del byar och samhällen som inte har närhet till ett tåg, säger Per Eriksson till ST.

Bakgrunden är att kostnaderna för kollektivtrafiken i Västernorrland har skenat på senare tid. Det gjorde att de politiker som sköter kollektivtrafiken trampade på bromspedalen, samtidigt som man begärde extrapengar från landstingsfullmäktige.

– Det blir ett problem att jobba med en fördubbling när man får mindre anslag. Jag vet inte riktigt hur man ska hantera frågan, säger Per Eriksson till tidningen men samtidigt är ordföranden i Regionala Nämnden (där ansvaret för kollektivtrafiken ligger), Sverker Ågren (KD) optimist.

– I och med den kraftiga utökningen av tågtrafiken så tror jag inte det är omöjligt att fördubbla trafiken, säger han.

Share Dela

Taggat som: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)