Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turistnäringen backade första kvartalet

Svenskarnas resande i Sverige backar. Foto: Ulo Maasing.

Det går åt fel håll för turistnäringen i Sverige. Det visar Turistnäringens månadsanalys för det första kvartalet i år. Där konstaterar man att utvecklingen för resandet och boendet till, från och inom Sverige under första kvartalet 2013 blev sämre än prognos och minskar med två procent (prognos +1 procent).

Främst är det svenskarnas resande och boende som minskar. Inrikesresor med flyg minskar med sju procent, tåg med tre procent, biltrafiken minskar med en procent och de inhemska gästnätterna minskar två procent.

Samtidigt ökar de utländska gästnätterna under samma period med två procent. Sjötrafiken ser en fortsatt tillbakagång och minskar med en procent under första kvartalet 2013. Det svaga utfallet för första kvartalet 2013 påverkar helårsprognosen som sänks från en procents tillväxt till plus/minus noll, det vill säga oförändrade volymer jämfört med 2012.

Share Dela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)