Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billiga bussresor lockade inte

Gratis returresa lockade få till busstrafiken i Växjö. Foto: Länstrafiken i Kronoberg.

Gratis returresa lockade få till busstrafiken i Växjö. Foto: Länstrafiken i Kronoberg.

Att göra det billigare att ta bussen lockar inte många fler till kollektivtrafiken. Det konstaterar man i Växjö kommun där man nu har beslutat att avskaffa den så kallade lördagsbiljetten i Växjö. Biljetten gav resenärerna en fri returrresa vid bussresor inom Växjö kommun på lördagar mellan klockan 9 och 17. Tanken var att det skulle locka fler Växjöbor att ta bussen till centrum, bland annat för sin shopping, men resandet har bara ökat i mycket liten omfattning.

– Antalet ökade resor har inte motsvarat kostnaderna. För nya resenärer verkar det ha större betydelse att det finns en buss som går när det passar och att hållplatsen ligger inom räckhåll, säger kommunalrådet Bo Frank(M).

Lördagsbiljetten infördes i april 2012. Men vid årsskiftet är det alltså slut.

Share Dela

Taggat som:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)