Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Västra Götaland fjärmar sig all kollektivtrafik i Sverige”

Västra Götalandsregionen är på väg att uppfinna ett eget hjul, anser Resenärsforum. Foto: Ulo Maasing.

Västra Götalandsregionen är på väg att uppfinna ett eget hjul, anser Resenärsforum. Foto: Ulo Maasing.

Två politiker som också har ledande poster i intresseorganisationen Resenärsforum riktar stark kritik mot det nya biljettsystem som är på väg att införas i Västra Götland. I en debattartikel i Göteborgs-Posten går Resenärsforums ordförande Karin Svensson Smith (MP) och styrelseledamoten Johnny Bröndt (M) till angrepp mot planerna i Västra Götaland.

– Man planerar för ett helt nytt sätt att beräkna resans pris, ett sätt som hittills inte prövats någon annanstans. Tyvärr skiljer det sig ganska kraftigt mot hur det ser ut i resten av Sverige och man kommer heller inte att kunna använda kort från andra län i Västra Götaland och heller inte Västra Götalands kort i andra län, skriver de båda och fortsätter:

– Tyvärr ser det ut som att det system Västra Götaland är på väg att skapa är ännu ett steg bort från visionen om ett gemensamt kort för all kollektivtrafik i Sverige. Att Västra Götalandsregionen väljer att uppfinna ett eget hul är olyckligt.

Johnny Bröndt var tidigare styrelseledamot i Västtrafik och medverkade till att införa Västtrafiks hårt kritiserade, nuvarande biljettsystem som det nya systemet är tänkt att avlösa.

Karin Svensson Smith har suttit i riksdagen under många år, först för Vänsterpartiet, senare för Miljöpartiet. Då satt hon också i riksdagens trafikutskott. Idag är hon kommunpolitiker i Lund.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)