Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kontantstopp hävt för fem av sex

Fem av sex bussföretag som kör för Din Tur i Västernorrland har fått kontantstoppet hävt. För det sjätte, Keolis, kvarstår stoppet. Foto: Ulo Maasing.

Fem av sex bussföretag som kör för Din Tur i Västernorrland har fått kontantstoppet hävt. För det sjätte, Keolis, kvarstår stoppet. Foto: Ulo Maasing.

Arbetsmiljöverket har nu hävt kontantstoppet för fem av de sex bussföretag som kör kollektivtrafiken i Västernorrland på uppdrag av Din Tur, dvs länstrafiken. Efter ett rån tidigare i februari förbjöd lokala och regionala skyddsombud nyligen kontanthantering på alla bussar i Västernorrland. Veolia Transport protesterade och har nu fått gehör hos Arbetsmiljöverket.

Veolia menade att kontantstoppet var oproportionerligt eftersom det bara fanns en hotbild när det gällde rån mot förare i Sundsvall med förorter, inte i övriga länet.

Arbetsmiljöverket har nu gått på samma linje och hävt kontantstoppet på de linjer som körs av Byberg & Nordin, Ceris Resor, Veolia, KR Tafik samt Nobina.

Däremot kvarstår kontantstoppet för Keolis som kör tätorts- och förortstrafik i Sun

Share Dela

Taggat som: , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2017 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)