Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Styrelsen växer i fördubblingsbolag

X'ABloggaDet så kallade fördubblingsbolaget, X2AB, som ägs av några  kollektivtrafikmyndigheter och några av de största företagen i kollektivtrafikbranschen, utökar styrelsen kraftigt. På X2AB:s bolagsstämma på onsdagen utsågs ytterligare fyra nya ledamöter, samtidigt som det statliga kinesiska tågföretaget MTR:s nordiska dotterbolag gick in som delägare.

De nya ledamöterna i X2AB:s styrelse är Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör Jönköpings Länstrafik, Peter Kollin, förvaltningschef Kollektivtrafikförvaltningen X-trafik, Peter Viinapuu, VD MTR Nordic och Thomas Silbersky, marknads- och försäljningschef SJ AB.

Anna Grönlund Krantz omvaldes som ordförande.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)