Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Styrelsen växer i fördubblingsbolag

X'ABloggaDet så kallade fördubblingsbolaget, X2AB, som ägs av några  kollektivtrafikmyndigheter och några av de största företagen i kollektivtrafikbranschen, utökar styrelsen kraftigt. På X2AB:s bolagsstämma på onsdagen utsågs ytterligare fyra nya ledamöter, samtidigt som det statliga kinesiska tågföretaget MTR:s nordiska dotterbolag gick in som delägare.

De nya ledamöterna i X2AB:s styrelse är Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör Jönköpings Länstrafik, Peter Kollin, förvaltningschef Kollektivtrafikförvaltningen X-trafik, Peter Viinapuu, VD MTR Nordic och Thomas Silbersky, marknads- och försäljningschef SJ AB.

Anna Grönlund Krantz omvaldes som ordförande.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2017 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)