Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gatufester får människor att överge bussen

Förlorar resenärer på grund av fester och demonstrationer. Foto: Ulo Maasing.

Förlorar resenärer på grund av fester och demonstrationer. Foto: Ulo Maasing.

Fester, demonstrationer och andra arrangemang som tvingar stadsbussarna att ändra sina körvägar gör att kollektivtrafiken tappar resenärer. På Länstrafiken i Jönköping har man tröttnat på att busstrafiken förlorar kunder på grund av olika evenemang på stadens gator, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

– Vi tappar resenärer. Trafiken står stilla så kliver ingen av och på, men kostnaden för verksamheten finns ju där fortfarande, säger landstingsrådet Rune Backlund (C) till SR Jönköping.

Det har blivit allt vanligare med tillställningar utomhus i centrala Jönköping. Varje gång stängs gator av och busstrafiken får flytta på sig och ibland även ställa in turer.

– Vi får kritik så fort det blir störningar i kollektivtrafiken. Den är oerhört störningskänslig. Sker det här för ofta tappar vi resenärer, säger Rune Backlund.

Enligt SR Jönköping har irritationen ökat mellan Jönköpings kommun, som gärna vill ha de här arrangemangen, och Länstrafiken som vill köra en störningsfri kollektivtrafik.

Backlunds partikamrat Ann-Mari Nilsson, kommunalråd i Jönköping, bekräftar att så är fallet.

– Jag kan lova att ta initiativ till att vi tar i frågan på ledningsnivå där vi kan vara överens om principer hur vi ska lösa de här frågorna än att vi ska bråka om varje enskilt arrangemang, säger hon dock och sträcker ut sin hand mot landstinget.

Share Dela

Taggat som: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)