Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”92 procent fungerar bra”

SundsvallBussoperatören Nobina, som i somras tog över stadsbusstrafiken i Sundsvall, konstaterar att det mesta faktiskt fungerar bra. Från förare och fackförbundet Kommunal har man hävdat att stressen bland bussförarna har ökat sedan Nobina tog över stadstrafiken med tightare tjänstgöringsscheman och snävare tidtabeller. På fredagen presenterade Nobina sin analys av läget.

Från Nobina pekar man på att problemen med förarnas arbetssituation bara gäller ett fåtal linjer, närmare bestämt tre av 34 linjer.

– Det betyder att 92 procent av linjerna fungerar mycket bra.

– Nu kommer vi att göra en riskanalys på de tre linjer det gäller. Problemet ligger i framkomligheten. Bussarna blir sena, vilket gör pasagerare irriterade vilket i sin tur dessvärre går ut över mina kollegor i bussen, säger Nobinas kommunikationschef Maryam Yazdanfar till Sveriges Radio Västernorrland.

Hon uppger att Nobina kommer att genomföra vissa förändringar i trafiken så snart som möjligt, men att större förbättringar kommer att göras i samband med tidtabellsskiftet den 14 december.

– Vi har en jättebra dialog med både vår uppdragsgivare Din Tur och med Sundsvalls kommun, säger Maryam Yazdanfar.

Share Dela

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. 3 av 34 låter ju inte så illa. Men är det tre linjer med tät trafik så är det många tjänster som påverkas och hur stor procentandel tjänster blir berörda då. Tyvärr är framkomligheten det stora problemet för kollektivtrafiken. Man fyller städerna med fartgupp och gör gatorna smala allt för aty sänka hastigheten. Men de som gör tidtabellen hinner, klarar ju inte att kompensera den tidsbrist som uppstår

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)