Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Buss istället för tåg förödande”

Västervikspolitiker rasar mot Trafikverkets tankar på att ersätta trafiken på Tjustbanan och Stpngådahlsbanan med buss. Foto: Ulo Maasing.

Västervikspolitiker rasar mot Trafikverkets tankar på att ersätta trafiken på Tjustbanan och Stpngådahlsbanan med buss. Foto: Ulo Maasing.

Trots att bussen går minst lika snabbt som tåget mellan Västervik och Linköping skulle en nerläggning av Tjustbanan mellan Västervik och Linköping vara ett dråpslag för Västervik. Det hävdar politiker i Västervik som rasar över att Trafikverket inte vill satsa på tågtrafiken på Tjustbanan och Stångådalsbanan utan ersätta trafiken med buss, skriver Västerviks-Tidningen.

– Det stämmer att Trafikverket har gått ut med att man inte vill satsa på varken Tjustbanan eller Stångådalsbanan. Kommunerna i länet har tillsammans satsat sammanlagt 100 miljoner kronor på tågtrafiken och Trafikverket skulle gå in med 200 miljoner. Nu vill man bryta avtalet och det tycker vi är väldigt konstigt och anmärkningsvärt, säger Västerviks kommunalråd Tomas Kronståhl(S) till tidningen.

Han menar att Trafikverket inte ser tillräckligt stor nytta med Tjustbanan.

– Man har väl fullt upp med den nya superjärnvägen. Det vore förödande om man lade ner Tjustbanan. Det är många som arbetspendlar mellan Västervik och Linköping, säger Kronståhl som utlovar såväl protestskrivelser som kontakt med infrastrukturministern.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)