Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

600 myndigheter väljer taxibolag

Foto: Svea Taxi Allians.

Foto: Svea Taxi Allians.

Svea Taxi Allians, som består av närmare 80 lokala taxibolag på 130 orter, blir prioriterad leverantör till Mycab Travel Scandinavia som vunnit en statlig upphandling som omfattar 600 myndigheter i landet och är värd mer än 90 miljoner kronor årligen. Mycab Travel Scandinavia har vunnit Kammarkollegiets upphandling av taxiresor för staten och kommer att samarbeta med Svea Taxi Allians för genomförande av transporterna.

Ramavtalet rör marktransporter i hela Sverige och gäller för två år med start i oktober 2015. Värdet av upphandlingen uppgår till minst 90 miljoner kronor årligen.

– Avtalet kommer att ha stor betydelse för de anslutna lokala taxibolagen ute i landet som lever på en marknad med hög konkurrens med internationellt ägda storbolag i en bransch med låga marginaler, säger Are Grytöyr, verksamhetsansvarig på Svea Taxi Allians.

De anslutna taxibolagen är oftast de äldsta i branschen på orten. Svea Taxi Allians ägs till 67,5 procent av Taxi Stockholm.

Mycab är en oberoende IT- och logistikpartner som har tagit fram bokningssystem för taxiresor i Sverige och över 60 länder globalt. Mycab har funnits på den svenska marknaden i över tio år.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)