Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Förvånansvärt få klagomål på nya linjer”

Stombuss, men ändå inte. Linje 50 är en av de nya busslinjerna i Stockholms innerstad. Keolis ville att linjen skulle bli stomlinje 5, SL sa nej. Så linjen fick nummer 50 istället, körs med stomlinjebussar och med mycket hög turtäthet från måndag när vintertidtabellen börjar gälla. Foto: Ulo Maasing.

Stombuss, men ändå inte. Linje 50 är en av de nya busslinjerna i Stockholms innerstad. Keolis ville att linjen skulle bli stomlinje 5, SL sa nej. Så linjen fick nummer 50 istället, körs med stomlinjebussar och med mycket hög turtäthet från måndag när vintertidtabellen börjar gälla. Foto: Ulo Maasing.

I midsommarhelgen fick Stockholms innerstad ett helt nytt busslinjenät, bortsett från de blå stombusslinjerna och några andra linjer. Tidningarna i Stockholm översköljdes av insändare från människor som sa sig vara missnöjda med ändringarna. Men klagomålen till SL och operatören Keolis har faktiskt varit förvånansvärt få, skriver lokaltidningen Mitti.

– Under­ den första månaden fick vi in ­några hundra synpunkter, och vi hade nog förväntat oss fler, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på SL till Mitti.

Bilden hos Keolis är densamma.

– Det mesta har varit positivt. Vi håller på att utvärdera de synpunkter som vi har fått in, men nu i augusti kommer vi inte att göra några linjeförändringar, säger Mats Westerberg, projektledare på Keolis till mitti.

Share Dela

Taggat som: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)