Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora nedskärningar för Sohlberg Buss

Stora nerskärningar väntar för Sohlberg Buss. Foto: Ulo Maasing.

Stora nerskärningar väntar för Sohlberg Buss. Foto: Ulo Maasing.

Det krisande bussföretaget Sohlberg Buss står inför stora nedskärningar i verksamheten enligt den rekonstruktionsplan för företaget som nu har lämnats in till Borås Tingsrätt. Personalstyrkan minskas, företaget gör sig av med ett stort antal bussar, slår i hop verksamheter och drar ner på sponsringen av idrottsklubbar.

Lönekostnaderna i företaget ska minskas kraftigt. 16 av dagens 90 fast anställda varslas om  uppsägning och ett stort antal av de 100 behovsanställda kommer att försvinna. Av rekonstruktionsplanen framgår dock inte hur många.

Bussflottan minskas med totalt 40 bussar från dagens 125.

Verksamheten i Borås och Skene slås samman till en, likaså verksamheten i Malmö och Helsingborg. Från och med årsskiftet gör man sig dessutom helt av med verksamheten i Vänersborg.

Marknadsföringen ska bantas med sex miljoner kronor genom att Sohlberg avslutar sitt samarbete med ett antal idrottsföreningar. Bland de idrottsklubbar som sponsras av Sohlberg finns Elfsborg, Borås Basket, IFK Göteborg, Frölunda Indians och Lugi.

Share Dela

Taggat som:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)