Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Bussförare skrev anteckningar i 110 knyck”

Hittills i år har Skånetrafiken tagit emot 160 klagomål på förare som använder mobilen medan de kör. Arkivbild: Karl-Johan Hjertström.

Hittills i år har Skånetrafiken tagit emot 140 klagomål på förare som använder mobilen medan de kör. Arkivbild: Karl-Johan Hjertström.

En bussförare på Skånetrafikens linje 300 rattade sin buss i 110 kilometer i timmen enligt en resenär som anmält händelsen till Skånetrafiken, skriver Sydsvenskan. Samtidigt hade han ena handen på ratten och gjorde anteckningar med penna och papper. Först när en resenär tog fram sin mobil och fotograferade slutade föraren med anteckningarna, enligt tidningen.

Tidningen avslöjar också att Skånetrafiken hittills i år har fått in 140 klagomål från resenärer som använder mobilen under körning.

– Alltför många fall. Vi ser allvarligt på det här. Samtidigt får man tänka på att vi har 1000 fordon i trafik varje dag, säger Joakim Borgudd på Skånetrafiken till Sydsvenskan.

Resenären som har anmält föraren med anteckningsblocket berättar att hon ofta åker med linjen. När bussen kommer till Höllviken avlöses förarna ofta. Enligt resenären har många förare inför avlösningen tagit för vana att inför sista stoppet scanna ut sina kort och sortera papper i farten.

– De vill väl komma av bussen fort, säger hon till Sydsvenskan.

Share Dela

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Har svårt att finna full trovärdighet i denna artikel då bussarna på regiontrafiken liksom samtliga bussar i Sverige inte kan köra i 110 km pågrund SV diselstrypning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)