Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Inlåst hos Swebus

Nu kan resenärer checka in värdefullt bagage i låst utrymme på Swebus. Foto: Swebus.

Nu kan resenärer checka in värdefullt bagage i låst utrymme på Swebus. Foto: Swebus.

Nu behöver inte expressbussresenärer som åker med Swebus oroa sig för att någon annan kan ta deras bagage ur bussens bagageutrymme. Extra värdefullt bagage kan nu checkas in i nya, låsbara skåp under färden. I likhet med många flygbolag tar Swebus betalt för incheckat bagage.

Det är en ny tilläggstjänst som Swebus inför, ”Låst bagageutrymme” för värdefullt bagage som inte kan tas med som handbagage. Hos Swebus finns det av säkerhetsskäl begränsningar på hur stort handbagage resenärer får ta med ombord. Därför vill resenärer ibland kunna låsa in värdefulla saker i bagageutrymmet istället.

– När vi undersökt behovet har 6 av 10 resenärer svarat att de vill kunna låsa in värdefullt bagage ibland, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

– Vad de vill låsa in är väldigt olika, det är allt från musikinstrument till datorer och annan elektronik.

Tilläggstjänsten “Låst bagageutrymme” köps när resenären bokar sin biljett och priset är 49 kronor per kolli.

Vid bussen lämnas bagaget till föraren som checkar in det, placerar det i det låsta utrymmet och ger resenären ett bagagekvitto. Vid avstigning lämnar föraren ut bagaget igen mot uppvisande av bagagekvitto som matcher det som sitter på kollit.

Max tillåtet mått på bagage i låst utrymme är 55 cm x 40 cm x 23 cm, alltså samma mått som gäller för handbagage på flertalet reguljärflygbolag.

På varje buss får det plats max sex kollin i det låsta bagageutrymmet. Om alla sex redan är bokade kommer resenärna inte kunna köpa tjänsten längre på den turen, utan får välja en annan avgång istället.

Share Dela

Taggat som: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)