Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny budgetturistare från Iveco

Iveco presenterar en ny turistbuss på IAA.

Iveco presenterar en ny turistbuss på IAA.

Buss- och lastbilstillverkaren Iveco kommer att på IAA-mässan i Hannover i slutet av september att premiärvisa en ny turistbuss. Hittills har inga bilder läckt ut på den nya bussen och Iveco har bara avslöjat att det handlar om en buss för expressbusstrafik samt enklare beställningstrafik som utflykter, transfers och liknande.

Därmed ger sig också Iveco Bus in i konkurrensen om att få leverera bussar till den snabbt växande marknaden för expressbussar på kontinenten.

Sammanlagt kommer Iveco att på IAA visa fem bussar, varav tre i montern och två utomhus. I företagets monter kommer, förutom den nya budgetturistaren, man även att visa lyxturistbussen Magelys i  loungeutförande i specialversion för rugbyvärldsmästarna All Blacks. I montern finns även en Urbanway elhybridbuss.

Iveco visar även sin lilla Daily i fullelektrisk version samt en Daily Tours Hi-Matic med 19 platser i turistutförande.

Share Dela

Taggat som: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)