Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer kassaklirr för Nobina när tåg står

Nlobina räknar med att ta hem ett antal avtal om ersättningstrafik för tåg under det kommande året. Arkivbild: Ulo Maasing.

Nlobina räknar med att ta hem ett antal avtal om ersättningstrafik för tåg under det kommande året. Arkivbild: Ulo Maasing.

Bussoperatören Nobina räknar enligt Nyhetsbyrån Direkt med att under det kommande året vinna fler kontrakt för att köra tågersättning. Nyhetsbyrån Direkt har intervjuat Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck som uppger att den här typen av avtal är mer lönsamma än vanliga bussavtal.

– Jag tror att vi under 2017 kommer att kunna få ett antal affärer när det gäller ersättningstrafik för tåg, både vid planerat underhåll och vid akuta trafikstörningar för järnvägen, säger Norbäck.

Han pekar på att många sådana kontrakt är under upphandling runt om i Norden och konstaterar att trafikhuvudmännen skärper sina krav på hur snabbt ersättningsbussar ska vara på plats och vilken kvalitet dessa ska ha.

– Det gynnar oss, säger Norbäck till Direkt.

Tidigare i år fick Nobina av pendeltågsoperatören MTR uppdraget att svara för ersättningstrafiken för pendeltågen i Storstockholm. Tidigare hade man samma uppdrag för den förra pendeltågsoperatören. Nobina hoppas nu att kunna få köra även ersättningstrafiken för Stockholms tunnelbana där också MTR är operatör. Sedan 2009 har Westin Buss det uppdraget.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)