Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybricon bort från obslista

AktieTorget har flyttat tillbaka Hybricon från obslistan till sin ordinarie lista. Foto: Ulo Maasing.

AktieTorget har flyttat tillbaka Hybricon från obslistan till sin ordinarie lista. Foto: Ulo Maasing.

Elbusstillverkaren Hybricon flyttas från Aktietorgets observationslista och åter till den ordinarie listan. Aktien har varit listad på AktieTorgets observationslista sedan den 31 augusti 2016.

Då flyttades handeln med Hybriconaktier från den ordinarie listan till AktieTorgets observationslista. Man motiverade beslutet med att man ”vid en översiktlig granskning av bolagets informationsgivning upptäckt ett flertal brister.” AktieTorget menade också att företaget ”vid upprepade tillfällen har informerat aktiemarknaden på ett bristfälligt sätt”

Hybricon medgav då att det hade funnits klara brister när det gällde informationen i samband med genomförda emissioner i början av förra året. Samtidigt lovade man skärpning, och nu är AktieTorget alltså nöjda med hur Hybricons information till aktiemarknaden sköts.

Samtidigt får Hybricon låna ytterligare 2 250 000 kronor från sin storägare ReMoD Invest AB. Det är det andra från ReMoD Invest och styrelsen räknar med att man kommer att behöva låna ytterligare en miljon fram till dess att en företrädesemission av aktier har genomförts.

Då kommer Hybricon att ha lånat fyra miljoner från sin huvudägare. Lånen kommer sedan att kvittas mot aktier.

– Lånet visar att vi har stabila ägare som stöder bolaget, säger Fredrik Jonsson, Hybricons styrelseordförande.

Share Dela

Taggat som: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)