Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Chef från Norrbotten via Kenya till Västmanland

Arne Andersson blir ny direktör för Kollektivtrafikförvaltningen inom Region Västmanland .

Arne Andersson blir ny direktör för Kollektivtrafikförvaltningen inom Region Västmanland .

Till ny direktör för Kollektivtrafikförvaltningen inom Region Västmanland har utsetts Arne Andersson. Han efterträder Maria Linder som sedan i vintras är Region Västmanlands direktör för regional utveckling. Arne Andersson har bland annat varit vd för Länstrafiken i Norrbotten under åren 2008 – 2012. Sedan fyra år tillbaka arbetar han i Kenya som regiondirektör, ansvarig för Vi-skogens biståndsverksamhet internationellt med huvudsaklig verksamhet i Östra Afrika.

I Arne Anderssons uppdrag ingår bland annat att verka för bra relationer med länets alla kommuner och skapa samsyn kring utvecklingen av kollektivtrafiken.

– Arne Andersson tillträder sin nya tjänst den 7 augusti.Kollektivtrafiken är en viktig fråga för länets utveckling och västmanlänningarnas möjligheter att åka kollektivt och vi har väldigt nöjda resenärer i Västmanland, säger regiondirektör Anders Åhlund.

– Jag är mycket nöjd med att vi nu rekryterat Arne Andersson, Han har rätt profil, både verksamhets- och ledarskapsmässigt, för att fortsätta den positiva utveckling vi ser inom kollektivtrafikresandet.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)