Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Dolda” anmälningar om lediga bussförarjobb

Foto: Lenmnmart Perlehem.

Foto: Lennart Perlehem.

Särskilda företagsrådgivare ska göra det möjligt för bussföretag att anmäla lediga bussförarjobb hos Arbetsförmedlingen, utan att riskera att översköljas av ansökningar från fel personer. Idag är en del bussföretag tveksamma när det gäller att anmäla lediga platser till Arbetsförmedlingen. Anledningen ä ratt de kan få hundratals ansökningar, varav många från personer som saknar busskort.

Med hjälp av företagsrådgivarna kan företgen anmäla sina lediga tjänster till Arbetsförmedlingen ”i det dolda”, alltså utan att det enskilda företaget syns. Förmedlingen fungerar alltså som en grindvakt som ser till att bara ansökningar med rätt profil skickas vidare till bussföretaget.

– Vi välkomnar den här satsningen. Idag har vi problem med att många arbetssökande inte matchar kraven som bussföretagen har. Vi behöver arbeta tillsammans för att både peka på branschens behov men också för att få fatt i arbetssökande som är anställningsbara hos våra medlemsföretag, säger Maria Sjölin, ansvarig för utbildning och rekrytering på Sveriges Bussföretag.

– Den här satsningen är viktig för oss i bussbranschen att ta vara på, här har de regionala bussbranschföreningarna en viktig roll i Arbetsförmedlingens regionala branschråd.

– Vi har nu en tid arbetat efter den här modellen i Sörmland, Västmanland och Uppland. Det har varit ett oerhört bra samarbete som redan gett bra resultat. På mitt företag inom Åkerbergs Trafik har vi redan fått flera förare den vägen, säger Pär Åkerberg, ordförande i Stockholms Läns Bussbranschförening.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)