Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kommission ska fixa att Stockholmbussar kommer fram

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tmsons i Stockholms läns landsting vill ha bättre framkomlighet för busstrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons i Stockholms läns landsting vill ha bättre framkomlighet för busstrafiken. Foto: Ulo Maasing.

En särskild kommission ska utreda hur bussarna i Storstockholm ska få bättre framkomlighet. Det föreslår Alliansen i Stockholms läns landsting. Kommissionen är tänkt att bestå av företrädare från kommunerna i länet, SL, trafikplanerare och forskare.

– De ska förutsättningslöst se på vad vi behöver göra för att minska trängseln så att människor kommer fram snabbare och i tid, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons(M) till SvT Nyheter Stockholm.

– Vi vet att trängsel- och framkomlighetsproblemen för kollektivtrafiken, inte minst för bussarna, kostar människor och samhället både tid och stora pengar varje år.

Tamsons uppger för SvT att kommissionen ska se på hela Stockholms län för tt utrön var problem och flaskhalsar finns. Sedan ska man komma överens om vd som behöver göras.

Förslaget om en kommission för att öka framkomligheten finns i budgetförslaget för 2018 från Alliansen i Stockholms läns landsting.

Share Dela

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. När utreder Alliansen i Sthlms läns landsting linbanor över Sthlms alla vatten? Om det fanns linbanor, så skulle det gå snabbt att åka från Kungsholmen över vattnet till Söder, från Östermalm till Nacka, från Söder till Årstaberg, m.m. Om fler åkte linbana, så skulle det bli det mer plats på bussar och i tunnelbanan. Det skulle gå att parkera söder om Söder i Årstaberg och sedan mha linbana snabbt ta sig över vattnen till Söder och vidare till Kungsholmen, Bromma, m.m. Eller parkera billigt i Nackatrakten och ta sig till Östermalm mha linbana. Det blir alltfler Stockholmare och allt sämre luft i innersta innerstaden, så mer bilar måste låta bli att köra där. Ska det ske, så måste fler snabba, effektiva transportalternativ tas fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)