Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Bränslecellsdrift inte dyrare än hybrider”

Proton

Foto: Proton Motor.

Det tyska företaget Proton Motor som arbetar med att utveckla bränsleceller och bränslecellssytem hävdar att man nu har fått fram lösningar som gör att driftskostnaderna för bränslecellsfordon är jämförbara med dieselhybridsystem. Dessa dominerar idag marknaden för bland annat hybridbussar.

Enligt Proton Motor förhandlar man redan nu med ”ledande buss och lastbilstillverkare” om tekniken.

– Vi kan ännu inte avslöja några namn. Däremot kan vi säga att vi är inne i en mycket spännande utveckling. Hela buss- och transportmarknaden är vår målgrupp. Fordon med våra system är helt emissionsfria och vi räknar med ett kraftfullt genomslag, säger Thomas Melczer, affärsutvecklingschef vid Proton Motor.

Protons system HyRange-Extender är konstruerad för att användas på batteridrivna bussar och andra nyttofordon. Systemet använder vätgas för att tillföra extra energi när den existerande batterikapaciteten inte räcker till.

Share Dela

Taggat som: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)