Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

“Ståplats för skolungdomar skandal”

Skolungdomar och andra i Norrbotten tvingas stå i bussar som kör 90 kilometer i timmen. Skandal, enligt NTF. Foto: Ulo Maasing.

Skolungdomar och andra i Norrbotten tvingas stå i bussar som kör 90 kilometer i timmen. Skandal, enligt NTF. Foto: Ulo Maasing.

Det är en skandal att skolungdomar och andra resenärer tvingas att stå på landsvägsbussar, anser NTF som riktar hård kritik mot en skola i Piteå, Strömbackaskolan. Lars Martinell, verksamhetschef på NTF i Norrbotten, säger till Piteå-Tidningen att skolan måste agera innan en allvarlig olycka inträffar.

– Det räcker med en kraftig inbromsning för att någon ska flyga in i rutan. Om bussen skulle köra av vägen eller krocka med en älg vore förödande, säger Martinell till tidningen.

Britta Dahlén, gymnasiechef i Piteå kommun, uppger att eleverna inte ska behöva stå i bussarna. Hon har varit i kontakt med kommunens skolskjutshandläggare som har påtalat problemet på möten med länstrafiken. Därifrån har man lovat att sätta in ersättningsbussar om det är för många resenärer för att alla ska få sittplats. Men så har inte alltid skett.

– När vi upphandlar en sådan här tjänst ingår det att de ska transportera ungdomarna på ett säkert sätt, säger Britta Dahlén till Piteå-Tidningen.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)