Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Förlorade skolskjutsar ett hårt slag”

SkolskjutsskyltFörlorade skolskjutsuppdrag på Öland kan komma att slå mot expressbusstrafik till Stockholm. Det befarar man på det öländska bussföretaget Tomas Buss, sedan det på tisdagen blev klart att företaget förlorar tre av fyra områden i skolskjutsupphandlingen på Öland.

Den stora vinnaren i upphandlingen blev Bergkvarabuss med bas på andra sidan Ölandsbron. Bergkvarabuss tar över två av Tomas Buss tidigare skolskjutsområden.  Totalt är upphandlingen värd 42 miljoner kronor, och fem företag delar på uppdragen. Bergkvarabuss har tidigare inte kört på norra Öland.

För öländska Tomas Buss är resultatet en hård smäll, skriver Barometern.

– Det är ett jättehårt slag. Det betyder att arbetstillfällen går förlorade och en rejäl neddragning av vår fordonspark, säger Elisabeth Angelin på Tomas Buss till tidningen.

– Att Tomas Buss förlorar skolskjutsområden påverkar även Silverlinjen. Skolskjutsturerna gör att företaget kan hålla sig med fler bussar, vilket behövs när man på sommaren kör extraturer med Silverlinjen. Hela vår verksamhet är sammanvävd.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)