Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fem trafikföretag på topplista över försörjning från det offentliga

Nobina är liksom de övriga storföretagen i svensk busstrafik helt beroende av uppdrag från det offentliga. Bland annat kör man tätortstrafiken i Örebro. Foto: Ulo Maasing.

Nobina är liksom de övriga storföretagen i svensk busstrafik helt beroende av uppdrag från det offentliga. Bland annat kör man tätortstrafiken i Örebro. Foto: Ulo Maasing.

Inte mindre än fem stora operatörer i svensk kollektivtrafik finns med på topp 20-listan över de företag i Sverige som drar in mest pengar från det offentliga. Topplistan publiceras årligen av tidningen Dagens Samhälle och toppas av de tre byggföretagen Skanska, NCC och Peab. Av listan framgår också att inget av storföretagen i svensk kollektivtrafik skulle vara något om man inte hade det offentliga som uppdragsgivare.

Nobina Sverige ligger på nionde plats på listan där företagen är rangordnade efter deras omsättning på den offentliga marknaden. Av Nobinas omsättning på 4,86 miljarder kommer 98 procent från den offentliga marknaden.

Keolis ligger på tolfte plats med en omsättning på 4,13 miljarder, varav 98 procent från det offentliga.

Efter Keolis följer Arriva på sextonde plats och med hela sin omsättning på 2,96 miljarder från det offentliga. MTR, som kör Stockholms tunnelbana,ligger en plats under Arriva med en omsättning på 2,69 miljarder, allt från det offentliga.

På 18:e plats återfinns Veolia Transport som får 78 procent av sin omsättning på 3,3 miljarder från det offentliga.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)