Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt biljettsystem och nya priser i Sörmland

250 bussar i Sörmland får nytt bijettsystem. Foto: P-O Quick.

250 bussar i Sörmland får nytt biljettsystem. Foto: P-O Quick.

På lördagen byter Sörmlandstrafiken, alltså länstrafiken i Sörmland, både betalsystem och priser. Det innebär att biljettutrustningen på 250 bussar just nu byts ut – och allt kommer troligen inte att hinna klart i tid.

Oskar Jonsson, projektledare på kollektivtrafikmyndigheten i Sörmland, säger till SR Sörmland att vissa turer den kommande veckan kan bli avgiftsfria och att han hoppas att resenärerna har förståelse för att det kommer att vara lite rörigt på bussarna de kommande veckorna.

Eftersom det är 250 fordon där utrustningen ska bytas ut väntas inte alla bussar vara färdigutrustade förrän söndag den 9 oktober.

Den nya taxan i Sörmland, Sörmlandstaxan, innehåller färre zoner och biljettyper än nuvarande.

Överlag sänks priserna. Ett månadskort som gäller för resor i hela Sörmland kommer att kosta 790 kronor till skillnad från dagens 1 300 kronor. Att lösa en enkelbiljett ombord på bussen för resor i stadstrafiken blir däremot lite dyrare, från i dag 26 khan eller hon stiger på bussen ronor till 30 kronor. Detta på grund av att biljetten är giltig i ett större område. Den som löser biljett innan han eller hon stiger på bussen behöver dock bara betala 24 kronor.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)