Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tusentals Upplandsbilister vill testa buss och tåg

UL och Nobina vill locka bilister. Foto: Ulo Maasing.

UL och Nobina vill locka bilister. Foto: Ulo Maasing.

Intresset bland bilisterna i Uppland för att prova på att ta bussen eller tåget till jobbet är stort. När UL, som svarar för kollektivtrafiken i regionen, nu erbjuder bilister att testa kollektivtrafiken har hittills över 4 000 bilister anmält att de vill prova på UL-trafiken.

Den som vanligtvis tar bilen till jobbet eller skolan erbjuds av UL att prova att resa med buss eller tåg under 30 dagar i oktober. Fram till 20 september kan bilister som vill testa ett annat sätt att resa ansöka om att prova UL-trafik. Efter att ha fyllt i en enkät på UL:s hemsida avgörs om man uppfyller kraven för att bli testresenär. Med en knapp vecka kvar av anmälningstiden har över 4 000 bilister besvarat enkäten.

– Att erbjuda möjlighet att testa kollektivtrafiken har visat sig vara ett bra sätt att värva bilister till att välja ett klimatsmartare resesätt än att köra egen bil till arbete eller studier, säger Bertil Kinnunen (S), regionråd och ordföranden i kollektivtrafiknämnden.

– Det är vanligt att bilister har en föreställning om att det tar längre tid och är besvärligare att resa med kollektivtrafik än med bil. Men när de får möjlighet att prova upptäcker många att fördelarna överväger och det fungerar så bra att de väljer att fortsätta resa med bussar och tåg efter provperioden.

UL har genomfört liknande testreseaktiviteter flera år i rad och erfarenheterna är att en stor andel av testresenärerna fortsätter att resa med bussar och tåg minst tre dagar i veckan.

Liksom tidigare år är testresenärsaktiviteten ett samarbete mellan UL och bussbolaget Nobina.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Tre dagar i veckan! Stämmer helt med mina erfarenheter som Täby-bo. Ibland måste man ta bilen, men inte varje dag. Då kan man i stället jobba, läsa, snattra i mobilen etcetera på tåget eller i bussen. Det är inte samma människor i bilköerna varje dag, som våra politiker tror. Utan vi som kan, vi väljer färdsätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)