Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kontinentalt intresse för Solaris´ bränslecellsbuss

En rad trafikföretag på kontinenten testar nu Solaris´ bränslecellsbuss. En av de städer där bussen har testats är Graz i Österrike. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris´ bränslecellsdrivna stadsbuss, som premiärvisades på UITP-mässan i Stockholm tidigare i sommar, väcker intresse bland trafikföretag på kontinenten. De senaste veckorna har bussoperatörer i Österrike och Italien testat bussen och nu kommer företag i Tyskland att göra detsamma.

Lokaltrafiken i den italienska staden Bolzano beställde tidigare i sommar som första operatör tolv exemplar av bussen som nu också har testats i österrikiska Graz och Klagenfurt. De närmaste veckorna ska operatörer i tyska Frankfurt, Köln och Wuppertal testa Solaris Urbino 12 hydrogen. Nästa år ska RATP, lokaltrafiken i Paris, också testa den nya bussen.

Bussen klarar 350 kilometer på en tank flytande vätgas.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)