Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hundratals miljoner förlorade för danska bussbolag i mars

Michael Nielsen, vd för Dansk PersonTransport.

Danska turistbussföretag har under de första veckorna i mars tappat minst 200 miljoner danska kronor (cirka 350 miljoner SEK) i omsättning under den första halvan av mars. Det uppger den danska buss- och taxinäringens branschorganisation Dansk PersonTransport som räknar med att nergången kommer att förstärkas under april.

– Vi befinner oss nu i ett läge där 100 procent av turistbusskörningarna är inställda. Vi har frågat runt bland våra medlemmar och de har rapporterat tillbaka till oss att de upplever en nergång i omsättningen på minst 200 miljoner danska kronor och det är bara i mars. Den förväntade nergången i april är i nuläget minst 250 miljoner danska kronor i förlorad omsättning.

– Sedan i fredags har taxi upplevt en omsättningsminskning på 75 procent. Även den siffran väntas öka, säger Michael Nielsen, vd hos Dansk PersonTransport.

Share Dela

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)