Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mycket stillsam månad för bussarna

Scania toppar registreringsstatistiken under mars.

Mars månad blev en mycket stillsam månad när det gäller nyregistreringar av tunga bussar i Sverige. Under månaden registrerades totalt 44 nya bussar (både lätta och tunga), 38,0% färre än under samma tid förra året, då 71 stycken registrerades. Detta enligt Bil Swedens statistik som dock inte inkluderar direktimporterade bussar. Vi kan dock komplettera siffrorna med att fyra BYD elledbussar också nyregistrerades under mars.

– Nyregistreringarna av bussar minskade med 38 procent i mars, och har hittills i år minskat med 38,3 procent. Bussmarknaden påverkas till stor del av kommunernas upphandling vilket ger en ryckig marknad, säger Mattias Bergman, vd på Bil Sweden.

Här är topplistan på nyregistrerade tunga bussar under mars:

Scania 24
Volvo 4
BYD 4
Mercedes-Benz 2
Neoplan 1
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)