Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark ökning för Daimlers bussar

I juni levererade Daimler Buses Mercedes-Benz Citaro elbussar till båda lokaltrafikföretagen i och kring Hamburg. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där bland andra Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, ökade sin försäljning av nya bussar kraftigt under det andra kvartalet i år, jämfört med samma tid förra året. Det framgår av Daimlerkoncernens delårsrapport som presenterades på onsdagen.

Totalt sålde Daimler Buses under andra kvartalet 4 688 bussar mot 3 088 under fjolårets andra kvartal. Det är en ökning med 52 procent. Daimler har därmed haft en betydligt snabbare återhämtning när det gäller bussmarknaden än exempelvis Volvo som presenterade sin delårsrapport på tisdagen (klicka här). Volvos bussförsäljning under andra kvartalet i år ökade med fem procent jämfört med andra kvartalet förra året och uppgick till 1 024 sålda bussar.

Daimler särredovisar inte lönsamheten för bussverksamheten som ingår i divisionen Daimler Trucks & Buses. Divisionens försäljning ökade med hela 91 procent till 116 800 enheter under andra kvartalet i år jämfört med 61 000 enheter samma tid i fjol.

Rörelseresultatet under kvartalet uppgick till 819 miljoner euro mot ett minus på 756 miljoner euro under förra årets andra kvartal.

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)