Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

500 får resa utan att betala

S-trafik erbjuder bilister att åka avgiftsfritt i kollektivtrafiken. Foto: Region Gävleborg.

X-trafik, som svarar för kollektivtrafiken i Region Gävleborg, återkommer med sin framgångsrika prova-på-kampanj. Det innebär att 500 vanebilister erbjuds chansen att resa avgiftsfritt med X-trafik under 21 dagar. Syftet med kampanjen är att få fler länsinvånare att prova på och upptäcka fördelarna med att resa kollektivt.

– Nya resvanor efter pandemin och höga bränslepriser kan ge fler anledning att testa på att resa med tåg och buss. Med den här kampanjen vill vi ge fler chansen att upptäcka hur smidigt det kan vara att resa kollektivt, säger Fredrik Åberg-Jönsson (V), ordförande i hållbarhetsnämnden i Region Gävleborg.

Det här är fjärde året X-trafik genomför kampanjen och tidigare år har enligt X-trafik intresset varit stort. Utvärderingar efter tidigare år har också visat att många fortsätter att resa kollektivt även efter sin prova på-period.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)