Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Byberg & Nordin växer – köper Träpatronen

Tomas Bybergs företag Byberg & Nordin växer.

Träpatronen Transport & Turism förvärvas av bussföretaget Byberg & Nordin. Träpatronen är ett familjeföretag i andra generationen som började utföra person- och mjölktransporter 1970. Bolaget, som idag drivs av syskonen Tommie Vesterlund och Cathrine Nordenvärn, har elva fordon, ett tiotal anställda och säte i Sundsvall. Verksamheten består av beställningstrafik, linjetrafik och skolskjutsar.

– Jag har, tillsammans med min syster och en fantastisk personal, fått vara med och driva den verksamhet som pappa en gång i tiden startade upp. När Cathrine och jag bestämde oss för att sälja var det naturligt att söka efter en köpare som driver företag i samma anda lokalt här i Västernorrland, säger Tommie Westerlund, tidigare delägare av bolaget.

För Byberg & Nordin innebär affären att bolaget växer ytterligare. Familjeföretaget som startades redan 1927, med huvudkontor i Nordingrå – mitt i hjärtat av Höga Kusten – kommer nu att ha 500 medarbetare och närmare 300 fordon.

– Den här affären känns väldigt bra för oss. Träpatronens verksamhet tangerar vår och deras stationering passar oss bra. Då Tommie och Cathrine ville sälja kändes det naturligt för oss att ta över, säger Tomas Byberg, ägare och vd för Byberg & Nordin.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Hej Tomas Byberg
    Du är fantastisk som värnar om den lokala Busstrafiken.Jag har varit med länge och känner till din och träpatronens verksamhet.Det har alltid varit ett nöje att ha haft den kontakten med både dig och Träpatronens ägare
    Jag har jobbat i ledningen för STAB Busslink och Keolis
    Martin Olofsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)