Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Iveco Bus: ny fabrik och återupptagen bussproduktion i Italien

Med traditionell bandklippning invigde Iveco Bus på tisdagen sin nya bussfabrik i italienska Foggia. Från vänster: Gerrit Marx, koncernchef Iveco Group; Italiens näringsminister Adolfo Ursa; Iveco Bus´ vd Domenica Nucera samt miljö- och energiminister Gilberto Pichetto Fratin. Foto: Iveco Bus.

Busstillverkaren Iveco Bus invigde på tisdagen sin nya fabrik i italienska Foggia. Med den nya fabriken återupptar Iveco också sin busstillverkning i Italien. Fabriken är inriktad på produktion av noll- och lågemissionsbussar.

Vid full produktion ska fabriken tillverka 1 000 bussar om året och ha cirka 100 medarbetare. Produktionen är inriktad på batterielektriska och vätgasdrivna bussar, liksom gasbussar och bussar som drivs med biodrivmedel.

Själva fabriken är CO2-neutral och får sin energi från förnybara källor. Bland dessa finns över 1 000 solceller som årligen producerar 640 MWh energi. För belysning används LED-lampor och regnvatten återanvänds.

Det var för mindre än ett år sedan som Iveco Bus offentliggjorde att företaget planerade att återuppta bussproduktionen i Italien. Bygget av den nya fabriken inleddes för åtta månader sedan.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)