Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus kör elektriskt i Storbritannien

FlixBus har startat den första eldrivna expressbusslinjen i Storbritannien. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus har nu startat den första helt eldrivna långlinjetrafiken i Storbritannien. Linjen går från London till Bristol och vidare till Newport i södra Wales. Satsningen är ett pilotprojekt på tre månader. Trafiken körs med en elbuss från kinesiska Yutong.

Enligt FlixBus i Storbritannien kommer den nya linjen att varje dag spara in 352 kilo CO2-utsläpp, jämfört med en genomsnittlig dieseldriven buss. Det motsvarar 21 ton CO2 under testperioden eller 21 ton CO2 om projektet skulle pågå under ett år.

Bussen, en Yutong TCE12, har plats för 46 passagerare och är även utrustad med rullstolslift. Batterikapaciteten är 282 kWh. Laddning sker i London och i Newport.

Redan 2018 testade FlixBus elbussar på två av sina linjer, dels mellan Paris och Amiens i Frankrike, dels mellan Frankfurt och Mannheim i Tyskland (klicka här). Där använde företaget en elbuss från BYD. Efter många tekniska problem med bussen och dess batterier avvecklades dock trafiken efter ett drygt år.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)