Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jönköpings länstrafik sätter nytt rekord

Länstrafiken i Jönköping lockar allt fler kunder. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken i Jönköpings län hade ett rekordår 2012. För första gången någonsin hade länstrafiken mer än 11 miljoner resor i Jönköpings stadstrafik och mer än 4 miljoner resor med regionbussarna,. Deet innebär en ökning med över 4 % för stadstrafiken och 3,5 % för regionbussarna i jämförelse med 2011.

Sedan entreprenörsbytet i stadstrafiken, då Keolis tog över efter Arriva, har utvecklingen alltså åter vänts åt rätt håll.

Tågtrafiken i länet fick en ännu starkare resandeökning. Krösatågen, Västtågen, Östgötapendeln ökade med hela 18 %. Totalt ökade resandet med Jönköpings länstrafik med 6,5 procent jämfört med 2011.

Länstrafikens trafikdirektör Carl-Johan Sjöberg förklarar i SR P4 Radio Jönköping resandeökningen i busstrafiken:

– Vi har fler nya bussar, fräscha bussar som gör det roligare att åka, och stadstrafiken fungerar också bättre nu än vad den gjorde för några år sedan.

Länstrafiken panerar att matcha ökningen med ett ökat utbud för stadstrafiken i Jönköping i samband med tidtbellsskiftet i augusti.

Det blir bland annat fler turer på linje 1 lördag och söndag, en förlängning av linje 2 till stadsdelen Hisingsängen och fler turer på linje 13, liksom på snabbussarna mellan Jönköping och Huskvarna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)